Skip to main content

Ανάσταση στα Χανιά με Βενετσιάνικο αέρα! από 469

Με διαμονή εντός της πόλης, για να τα απολαύσετε πραγματικά!

Akali Hotel 4*

Χανιά 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Πρόσφατα ανακαινισμένο, αυτό το ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Χανιά, στην Κρήτη, αποτελεί την ιδανική βάση για τις εκδρομές σας στο νησί. Σε ιδανική τοποθεσία κοντά στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων.

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει 70 δωμάτια όλα με δωρεάν Wi-Fi, επίπεδη δορυφορική τηλεόραση, ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα, προϊόντα μπάνιου, παντόφλες, στεγνωτήρα μαλλιών, πετσέτες πισίνας, κεντρική θέρμανση και κλιματισμό, τηλέφωνο με απευθείας τηλεφωνική γραμμή, μίνι μπαρ, χρηματοκιβώτιο, θέα στην πόλη ή στην πισίνα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ελληνικό μπουφέ πρωινού, ο οποίος προσφέρει σπιτικές, παραδοσιακές γεύσεις. προσφέρει υδρομασάζ, πισίνα με θαλασσινό νερό και εστιατόριο δίπλα στην πισίνα που σερβίρει πιάτα με βιολογικά προϊόντα . Ακόμα θα βρείτε σάουνα και βιβλιοθήκη, ενώ μπορείτε επίσης να προπονηθείτε στο γυμναστήριο του καταλύματος. Επίσης προσφέρονται δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους και δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης. 

 

Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων - Τάφοι Βενιζέλων - Λίμνη Κουρνά - Αρκάδι - Ρέθυμνο - Μονή Χρυσοπηγής - Θέρισος - Κολυμβάρι (Μονή Γωνιάς) - Μουσείο Ελιάς (Βούβες)

 

Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων - Τάφοι Βενιζέλων - Χανιά

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τα Χανιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων, σημαντικό μοναστηριακό συγκρότημα τους τέλους της Ενετοκρατίας στην Κρήτη. Η επόμενη στάση μας θα είναι στο μαγευτικό άλσος του Προφήτη Ηλία στη θέση Φρούδια, με τον ομώνυμο Ενετικό Ναό, τους περίφημους Τάφους των Βενιζέλων και το άγαλμα της Ελευθερίας. Θα μάθουμε για την ιστορία της περιοχής, θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα και θα φωτογραφίσουμε τα Χανιά από ψηλά. Συνεχίζουμε με κατάβαση διερχόμενοι από την αρχοντική συνοικία Χαλέπα, για να καταλήξουμε στην παλιά πόλη όπου θα περιηγηθούμε από τη Δημοτική αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι με τα πολλά αρχοντικά και τα γραφικά καφέ σε μία σύνθεση μοναδικής ποιητικής ομορφιάς. Χρόνος για γεύμα. Αργότερα τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο AKALI HOTEL 4*. Το βράδυ δείπνο και μετάβαση πεζή σε κοντινή εκκλησία για την περιφορά του Επιταφίου.

 

Μεγ.Σάββατο: Λίμνη Κουρνά - Αρκάδι - Ρέθυμνο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για μία υπέροχη εκδρομή. Πρώτος μας σταθμός η πάντα γαλήνια και μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης, η λίμνη Κουρνά. “Αγκαλιασμένη” από τα Λευκά Όρη διαθέτει μία γοητεία απόκοσμης ομορφιάς με τα νερά της να αλλάζουν χρώματα μαγικά, από τυρκουάζ μέχρι βαθύ μπλέ. Μετά την όμορφη ανάπαυλα, ανεβαίνουμε σε ένα εύφορο υψίπεδο με ελαιώνες, αμπελώνες, πεύκα, κυπαρίσσια και πρίνους για να επισκεφθούμε τη Μονή Αρκαδίου, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης και πνευματικό φάρο για τον Ελληνισμό κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Γύρω από το μοναστήρι υπάρχουν πολλά γραφικά εξωκλήσια, ενώ δίπλα από τη μονή ξεκινάει το όμορφο Αρκαδιώτικο Φαράγγι. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο. Τα τείχη διακρίνονται και η Παλιά Πόλη με τα στενά σοκάκια της φαίνεται κιόλας σαν μια ανοιχτή πρόκληση. Η πρώτη επαφή είναι κυριολεκτικά μαγευτική, κρύβει πολλές ομορφιές και αξιοθέατα. Συνδυάζοντας στοιχεία βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής, μικροσκοπικά, γραφικά δρομάκια, παλιούς μιναρέδες, περίτεχνες κρήνες και φυσικά, το ενετικό λιμάνι, τη Φορτέτσα του 1573 κ.α. Χρόνος για γεύμα και περιήγηση, αγορές σουβενίρ κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε πεζή σε κοντινή εκκλησία για την Ανάσταση. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα.

 

Κυριακή Πάσχα: : Μοναστήρι Χρυσοπηγής - Θέρισος (Πασχαλινό γεύμα)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στη Μονή Χρυσοπηγής, από τα γνωστότερα γυναικεία μοναστήρια που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Παναγία τη Ζωοδόχο Πηγή. Κατά τη Βενετοκρατία υπήρξε πνευματικό κέντρο για την Κρήτη και συμμετείχε στους ιστορικούς αγώνες του νησιού. Συνεχίζουμε για ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Χανίων, το Θέρισο, περνώντας μέσα από το ομώνυμο Φαράγγι, σε μία διαδρομή όπου η φυσική ομορφιά φέρνει δέος. Στο τέρμα του δρόμου θα δούμε το μνημείο της Επανάστασης της 7ης Μαρτίου του 1905 για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Το χωριό όμως φημίζεται και για την παραδοσιακή γευστική του κουλτούρα, γι’αυτό το Πασχαλινό μας γεύμα θα το απολαύσουμε εδώ, σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε να τον απολαύσετε περπατώντας στην παλιά πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια, τις εκκλησιές, τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα κάστρα, τα τείχη, τα νεοκλασσικά και βενετσιάνικα αρχοντικά. Τα Χανιά έχουν πάντα κάτι για τον καθένα!

 

Δεύτερα Πάσχα: Κολυμβάρι (Μονή Γωνιάς) - Μουσείο Ελιάς (Βούβες) - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας με πρώτο σταθμό το Κολυμβάρι, για προσκύνημα στην Μονή Γωνιάς με την πλούσια ιστορία που είναι αφιερωμένη στην Παναγία την Οδηγήτρια. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το χωριό Βούβες όπου θα δούμε το αρχαιότερο ελαιόδεντρο στον κόσμο, καθώς και το Μουσείο Ελιάς με εκθέματα του καλύπτουν όλο τον κύκλο καλλιέργειας, αποκομιδής, παραγωγής, μεταφοράς και αποθήκευσης του ελαιολάδου που χρησιμοποιήθηκαν από την αρχαιότητα και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Χρόνος για μεσημεριανό γεύμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο των Χανίων απ’όπου πτήση για Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χανιά-Αθήνα οικονομικής θέσης με SKY EXPRESS
  • • Μία (1) αποσκευή έως 20 κιλά ανά άτομο και μία (1) χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • • Μεταφορές με τοπικό κλιματιζόμενο πούλμαν ως πρόγραμμα
  • • Διαμονή στο κεντρικό AKALI HOTEL 4* στα Χανιά
  • • Μπουφέ πρωϊνό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) ως ακολούθως: Δείπνο Μεγ.Παρασκευής και Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο, Πασχαλινό γεύμα σε εστιατόριο στον Θέρισο.
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός / συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

Πτήσεις με SKY EXPRESS:

14 Απριλίου Αθήνα - Χανιά 06:45 - 07:45      

17 Απριλίου Χανιά - Αθήνα 18:45 - 19:45      

 

Τιμή κατ’ άτομο αεροπορικώς με Sky Express με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα

AKALI HOTEL  4*

4 μέρες

14 - 17 Απριλίου

 

Για κρατήσεις ως 15/3 **

Για κρατήσεις από 16/3

Δίκλινο Superior

469

499

3ο άτομο *

395

420

Μονόκλινο Superior

620

650

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο.

** Ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση και οι φόροι αεροδρομίων: € 78 το άτομο.