Skip to main content

Καστορία - Πρέσπες … μεταδοτικά γοητευτική! 25 & 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Καστορία - Πρέσπες … μεταδοτικά γοητευτική!

4 μέρες Καστοριά - Λιμναίος Οικισμός - Κέρινα Ομοιώματα Μαυροχωρίου - Νέο Ενυδρείο - Νέο Σπήλαιο Καστοριάς "Σπηλιά του Δράκου" - Πόλη (Ντολτσό) - Πρέσπες - Νυμφαίο στο πολυτελές LIMNEON RESORT & SPA 5* με ημιδιατροφή.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25 & 28/10

ΑΠΟ 220,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

   1Μέρα:
Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά
Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για την Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη στην Καστοριά. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής, γλυκές μυρωδιές από τα πετρόκτιστα αρχοντικά. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* DeLuxe στην Καστοριά στην πλήρως ανακαινισμένη (2013) πτέρυγα Crystal. Μπουφέ δείπνο.
   2 Μέρα:
Λιμναίος Οικισμός - Κέρινα Ομοιώματα Μαυροχωρίου - Νέο Ενυδρείο - Νέο Σπήλαιο Καστοριάς "Σπηλιά του Δράκου" - Πόλη (Ντολτσό)
Μπουφέ πρόγευμα. Αναχωρούμε για το Δισπηλιό, 7 χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό "Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας", που δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο γνωστός δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης Παναγιωτίδης. Ακολουθούν τα δύο νέα καμάρια της πόλης, που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή «Σπηλιά του Δράκου». Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό, η παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.
   3 Μέρα:
Πρέσπες
Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για την ονειρώδη επίσκεψη στα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα. Ξεχωρίζει ο Άγιος Γερμανός, κεφαλοχώρι της περιοχής, γνωστός και για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών καθώς και ο οικισμός Ψαράδες με τα μοναδικά αρχιτεκτονικά δείγματα. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, έχει επίσης την μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής αργυροπελεκάνων και ροδοπολεκάνων στον κόσμο (Ramsar 1991)! Ιδιαίτερη είναι και η πολιτιστική κίνηση της περιοχής, ειδικά στο "σήμα κατατεθέν" νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή Πρέσπα, στο οποίο θα φθάσουμε διασχίζοντας την πολύφωτογραφημένη πεζογέφυρα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να απολαύστε τον καφέ σας στο περίφημο Cherry Bar, με την εξαιρετική θέα στη Λίμνη ή τις περιποιήσεις του εξαιρετικού Spa. Το βράδυ μπουφέ δείπνο.
    4Μέρα:
Νυμφαίο (Αρκτούρος) - Κέντρο ενημέρωσης Αρκούδας - Αθήνα
Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και διατηρητέο ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας, καθώς και το παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας. Επίσης θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης για την προστασία της Αρκούδας. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή κατ' άτομο με Πούλμαν με ημιδ/φή στα πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια του LIMNEON CRYSTAL
Αναχωρήσεις: 25 & 28 Oκτ., 4 μέρες
          
     25 - 28/10    ΠΡΟΣΦΟΡΑ 28 - 31/10
Δίκλινο    245    220
3ο άτομο    195    175
3ο άτομο έως 4 ετών    95    95
Μονόκλινο    320    285
Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
     Διαμονή στο πολυτελές LIMNEON RESORT & SPA HOTEL 5* Deluxe στην Καστοριά σε δωμάτια της πλήρως ανακαινισμένης (2013) πτέρυγας Crystal
     Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
     Αρχηγός / Συνοδός
     Φ.Π.Α.
Σημειώσεις:
     Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.