Skip to main content

Θεσσαλική Πασχαλιά 2023! από 341€

Αναχώρηση 13/04 & 14/04/2023...4,5 μέρες

.. στη Λίµνη Πλαστήρα, Ελάτη - Περτούλι - Τρίκαλα - Μετέωρα – Μέτσοβο

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Λίµνη Πλαστήρα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 με κατεύθυνση την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1935 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Οι δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες, είναι η κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια, σκλήθρα κ.α. Περνώντας από τα χωριά, απέραντη ομορφιά μας αφήνει έκθαμβους. Μετά το Φράγμα θα επισκεφθούμε την Πλαζ του Λαμπερού. Άφιξη και εγκατάσταση στο Thessalikon Grand 5* κοντά στην Καρδίτσα και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα – Μ. Παρασκευή: Μέτσοβο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη ολοήμερη εκδρομή στο γραφικό Μέτσοβο. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και την Πινακοθήκη του Αβέρωφ (έξοδα ατομικά). Επιβάλλεται η βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα και τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί ή τσίπουρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, το βράδυ δείπνο και παρακολούθηση της ακολουθίας του Επιταφίου.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: Πόρτα Παναγιά - Ελάτη - Περτούλι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μας διαδρομή αρχίζει από τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα και συνεχίζει ως το Περτούλι σε υψόμετρο 1090 μέτρων, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού μέσα στα βουνά και τα έλατα. Ακολουθεί η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες. Χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο παρέχει στον επισκέπτη ένα μοναδικό Αλπικό περιβάλλον και ταβέρνες με ανεπανάληπτες παραδοσιακές γεύσεις. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση. Ακολουθεί το Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα.

4η μέρα - Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά στο ξενοδοχείο - Τρίκαλα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και γιορτινή Λαμπριάτικη μέρα στο ξενοδοχείο μας. Λαχταριστά μεζεδάκια και ουζάκι, για να μας ανοίξουν την όρεξη, ενώ παραδοσιακή Ελληνική μουσική θα μας βάλει στους ρυθμούς του γλεντιού. Το μεσημέρι, στο Πασχαλινό τραπέζι θα κυριαρχεί ο οβελίας και πολλά ακόμα πλούσια εδέσματα. Το απόγευμα θα κάνουμε μια όμορφη βόλτα στα Τρίκαλα. Σύντομη περιήγηση για να δούμε (εξωτερικά) το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι), την πανέμορφη κεντρική της γέφυρα κατασκευασμένη το 1886, το Φρούριο με το ρολόι (έμβλημα της πόλης), την παλιά Μεσαιωνική συνοικία κ.α. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ και επιστροφή το βραδάκι στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα – Τρίτη του Πάσχα: Μετέωρα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε για τα επιβλητικά Μετέωρα. Η ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και τη Μονή του Αγίου Στεφάνου ειδικά αυτές τις άγιες ημέρες προκαλεί δέος! Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 4ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης μέρας

Τιµή κατ’ άτοµο, με πούλμαν

 

4 ΜΕΡΕΣ

14-17/4

5 ΜΕΡΕΣ

13-17/4

Δίκλινο

341

420

3ο άτομο

275

331

3ο άτομο ως 12 ετών

145

175

4ο άτομο ως 5 ετών

160

190

4ο άτομο 5 ως 12 ετών

205

250

Μονόκλινο

426

533

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο THESSALIKON GRAND 5* κοντά στην Καρδίτσα • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων